Šolska kuhinja 


 

Spletna aplikacija za prijavo in odjavo šolske prehrane

Prijava in odjava šolske prehrane s spletno pošto

1 + 10 =

PREVZEM KOSILA 

Zunanji odjemalci lahko kosilo v šolski kuhinji prevzamete vsak dan od ponedeljka do petka, med 12.00 in 12.30 ter 13.30 in 14.00. 
Prevzem kosila pred 12. uro ni možen. Po 14. uri Vas bo kosilo čakalo zunaj na za to pripravljeni mizi.

 

ODJAVA ŠOLSKE PREHRANE

Odjava šolske prehrane se poda v tajništvo (02 82 15 453) ali knjigovodstvo šole (02 62 04 673) po telefonu, faksu, z elektronsko pošto (o-kojeravne.mb@guest.arnes.si) ali osebno. Če je odjava prehrane podana do 8. ure, velja že za isti dan, ko je bila podana, lahko pa starši oz.skrbniki odjavijo prehrano tudi za več dni vnaprej. Odjava prehrane za nazaj ni mogoča.

Odsotnost otroka z dietno prehrano starši javljajo v šolsko kuhinjo do 8. ure (02 62 04 681).

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika (zaradi dobaviteljev).

 

Jedilnik 

 

JEDILNIK: [Jedilnik junij]

ALERGENI: [Alergeni]

 

PREHRANA V ČASU SARS-CoV-2

V času koronavirusa veljajo poostreni higienski pogoji pri razdeljevanju hrane, zato bomo temu primerno prilagodili šolsko prehrano in razdeljevanje le-te. Navodila dobijo učenci v šoli.

 

Medicinsko indicirane diete

 

[Potrdilo o medicinsko indicirani dieti]

[Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete]

 

V šolski kuhinji se trudimo, da zadovoljimo željam in potrebam otrok, pri tem pa upoštevamo smernice zdrave prehrane. Želimo si, da bi bil trud, ki ga vlagamo v pripravo jedi, poplačan z veseljem in zadovoljstvom otrok pri uživanju le-teh.

Pozorni smo tudi na tiste, ki potrebujejo dietno prehrano. Dietni obroki so glede na vrsto alergije ali druge prehranske omejitve načrtovani in izpeljani iz dnevnega jedilnika zdravega otroka. Tako izpeljani jedilniki dajejo čim manjši občutek drugačnosti v krogu sovrstnikov.

V kolikor ima vaš otrok alergijo, intoleranco ali druge medicinsko utemeljene težave pri prehrani vas prosimo, da to sporočite razredniku/vodji prehrane.

V primeru medicinsko indicirane diete je potrebno priložiti Potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka, za odjavo pa Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka (zgled v prilogi). Medicinsko indicirano dieto za otroka predpiše zdravnik.

 

 

(Skupno 73.035 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost